Laulaminen on hyödyksi muistille

Helsingin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että laulaminen parantaa muistia ja mielialaa erityisesti dementian varhaisvaiheessa. Tutkimuksessa nousivat esiin erityisesti laulamisen vaikutukset työmuistiin ja toimintakykyyn. Musiikin kuuntelulla sen sijaan näyttäisi olevan vaikutuksia vasta dementian myöhemmässä vaiheessa.

Hyvä uutinen on myös se, etteivät musiikin vaikutukset ole sidoksissa aiempaan musiikkiharrastukseen, vaan niistä hyötyvät kaikki taustasta riippumatta. Tutkimustulokset osoittavat, että varsinkin aktiivinen musiikkitoiminta, kuten laulaminen, on helposti sovellettavissa dementiapotilaiden hoitoon ja kuntoutukseen. Musiikkitoiminnan avulla voidaan ylläpitää muistin toimintaa varsinkin dementian varhaisvaiheessa.

Lähteet

https://content.iospress.com/articles/journal-of-alzheimers-disease/jad150453

One thought on “Laulaminen on hyödyksi muistille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *