Mitä ääniefektit ovat?

Ääniefekteillä tehostetaan tunnetiloja

Ääniefektit ovat erilaisia soundeja, joiden tarkoituksena on tehostaa ja korostaa laulajan ilmaisua, tulkintaa ja tyyliä. Nimensä mukaisesti ääniefekti on tehoste, jota käytetään lisäämään jotakin ylimääräistä melodiaan ja tekstiin. Toisaalta joitakin ääniefektejä käytetään myös sellaisenaan ilman sävelkorkeutta.

Tutkimus ääniefektien parissa on vielä suhteellisen uutta, vaikka yksittäiset laulunopettajat ovat niitä jo aiemmin opettaneet ja tutkineet. Ääniefektit ovat myös osa Complete Vocal Technique -metodia. Complete Vocal Institute on tehnyt tutkimusta erilaisista ääniefekteistä, ja on jaotellut ne seuraavasti:

Pidä huolta äänen terveydestä

On hyvä muistaa, että monia ääniefektejä pidetään äärimmäisinä äänenkäyttötapoina. Siksi niitä harjoitellessa on tärkeää pitää huolta terveestä äänenkäytöstä.

Syvemmälle aiheeseen

Jos haluat lukea lisää ääniefekteistä, Complete Vocal Instituten lisäksi kannattaa tutustua laulunopettaja Annika Holmbergin kirjoittamaan artikkeliin aiheesta The Naked Vocalist -blogissa.

Lähteet: Complete Vocal Institute

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *