Efektit: Growl eli murina

Kuten lauluefektien kanssa yleensä, myös growl, tai murina, tapahtuu laulajalla spontaanisti jonkin tunnetilan ponkaisemana. Se on yleinen laulussa käytetty efekti esimerkiksi soul- ja blues-musiikissa. Tunnetuimpia growlin käyttäjiä lienee Louis Armstrong, esimerkiksi kappaleellaan What A Wonderful World. Muita esimerkkejä growlia käyttäneistä laulajista ovat esimerkiksi Christina Aguilera, James Brown, Michael Jackson ja Whitney Houston.

Growl syntyy kurkunkannen ja kannurustojen kohtaamisesta

Complete Vocal Instituten mukaan growl syntyy, kun kurkunkansi (epiglottis) laskeutuu alas- ja taaksepäin koskettamaan kannurustoja. Tällöin kannurustot, jotka kiinnittyvät äänihuuliin kurkunpään takaosassa, koskettaessaan kurkunkantta pääsevät värähtelemään tätä vasten.

Lue myös postauksemme toisesta efektistä: säröstä.

Lähteet: Complete Vocal Institute

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *