Kuorolaulajien sydämet sykkivät samaan tahtiin

Ruotsalainen tutkijaryhmä tarkkaili eri laulajien sydämenlyöntejä erilaisten laulutehtävien aikana. Tutkittavat lukivat tekstinpätkiä, hyräilivät, lauloivat laulua sekä kymmenen sekunnin pituista mantraa. Ryhmätutkimuksen tulokset paljastivat yhteyden laulettavan fraasin pituuden sekä sykevälivaihtelun (HRV) välillä. Kun tutkimukseen osallistujat lauloivat yhdessä unisonossa, heidän sykkeensä synkronoituivat.

Toisin sanoen laulajien sydämet löivät yhteen tahtiin, kun he lauloivat yhdessä.

Tutkijat uskovat että sydämen lyöntien yhdenaikaisuus johtuu laulaessa tarvittavasta hengityksen hallitsemisesta. Laulajien pulssit nopeutuivat sekä hidastuivat samalla nopeudella. Sisäänhengityksen aikana pulssi nousee, uloshengittäessä pulssi laskee.

Lähteet:

Vickhoff B, Malmgren H, Åström R, Nyberg G, Ekström S-R, Engwall M, Snygg J, Nilsson M and Jörnsten R. (2013). Music structure determines heart rate variability of singers.

One thought on “Kuorolaulajien sydämet sykkivät samaan tahtiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *