Mistä löytää laulunopettaja?

Haluaisitko aloittaa laulutunnit? Hienoa! Laulunopettajan löytämiseen on monia keinoja, ja tässä kirjoituksessa käymme läpi niistä muutamia. Lista ei ole minkäänlaisessa “parhaimmat ensin” -järjestyksessä, vaan hyvän, juuri sinulle sopivan laulunopettajan voi löytää monella tavalla.

Oppilaitokset

  • Kansalaisopistot
  • Yksityiset musiikkikoulut
  • Konservatoriot (perus- tai ammatillisia opintoja)
  • Ammattikorkeakoulut (ammatillisia korkeakouluopintoja)
  • Sibelius-Akatemia (ammatillisia korkeakouluopintoja)

Yksi yleisimpiä tapoja löytää laulunopettaja on hakeutua opiskelemaan laulunopetusta tarjoavaan oppilaitokseen. Useat konservatoriot tarjoavat ammatillisten lauluopintojen ohella musiikin perusopetusta, jossa voi opiskella harrastusmielessä. Lisäksi runsas määrä kansalaisopistoja sekä yksityisiä musiikkikouluja tarjoavat laulunopetusta vasta-alkajista lähtien, harrastuksesta aina tavoitteellisempaankin opiskeluun.

Korkeakoulutasoista laulunopetusta Suomessa tarjoavat useat ammattikorkeakoulut sekä Sibelius-Akatemia.

Yksityiset laulunopettajat

Internet on yksi väylä, jonka kautta löytää helposti paljon yksityisesti toimivia laulunopettajia, jotka voivat pitää esimerkiksi omaa yksityistä laulustudiotaan. Yksityiset laulunopettajat, muiden laulunopettajien ohella, saattavat työskennellä opetustyönsä lisäksi esimerkiksi laulun solistisissa tehtävissä, tai matkustella opettamassa useissa eri paikoissa. Vieraile laulunopettajien nettisivuilla, ja ota rohkeasti yhteyttä!

Laulupedagogit ry

Laulupedagogit ry on valtakunnallinen laulunopettajien yhdistys. Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi pääsee koulutettu laulunopettaja tai opiskelijajäseneksi laulunopettajaksi opiskeleva henkilö. Jäsenten yhteystietoja löytyy yhdistyksen nettisivulla sijaitsevalta jäsenlistalta.

Erilaisten laulumetodien ja -tekniikoiden nettisivut

Monet laulunopettajat ovat saattaneet opiskella jonkin tietyn laulutekniikan tai -mallin sertifioiduksi opettajaksi, ja näiden yhdistysten sivut ovat yksi keino etsiä laulunopettajia.

“Puskaradio”

Perinteinen, ja edelleen toimiva keino löytää laulunopettaja on kuulla kehuja jostakin tietystä laulunopettajasta ystävältä, tuttavalta tai opiskelukaverilta. Puskaradion voima on suuri!

Laulupedagogiksi opiskelevan harjoitusoppilaaksi hakeminen

Monet ammattikorkeakoulut ja Sibelius-Akatemia hakevat vuosittain harjoitusoppilaita laulupedagogeiksi opiskeleville. Laulupedagogiopiskelija pitää harjoitusoppilaalle säännöllisesti laulutunteja ohjaavan opettajan seuratessa osaa laulutunneista. Ole yhteydessä lähimmän korkeakoulun musiikin osastoon ja ilmaise halukkuutesi ryhtyä harjoitusoppilaaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *