Laulamista voi opetella

Jokin kappale soi radiossa. Kuuntelet laulajaa ja toteat mielessäsi, että onpas siinä lahjakas ihminen! Taitavaa laulamista kuunnellessa voi usein lipsahtaa mielestä se tosiasia, että kyseinen laulaja on todennäköisesti harjoitellut laulamista valtavia määriä.

Mitä jos se, minkä me havaitsemme lahjakkuutena, onkin suoraan verrannollinen harjoittelun määrään? Entä jos lahjakkuus onkin sitä, miten ahkerasti harjoittelee?

Jokainen voi kehittää omia laulutaitojaan! Pätevän laulunopettajan opissa on mahdollista päästä harjoittelemaan laulamisen moninaisia osa-alueita. Asioita, joihin laulua harjoiteltaessa voi keskittyä, ovat esimerkiksi laulutekniikka, eli miten instrumenttini toimii, sekä erilaiset musiikkityylit: miten lauletaan vaikkapa jazzia, klassista tai poppia. Lisää esimerkkejä ovat muun muassa rytmiikka erilaisissa musiikkityyleissä; fraseeraus, eli miten esimerkiksi voimme muunnella jo olemassa olevan melodian rytmiikkaa; sekä nuoteista laulaminen.

Jokainen voi kehittää omia laulutaitojaan!

Mahdollista on harjoitella myös esiintymistä sekä kappaleen tulkitsemista; miten koen kappaleen sanoman ja tunnetilat omakohtaisesti? Mitä tämä kappale merkitsee minulle henkilökohtaisesti?  Miten voin laulaa niin, että kuulijat aistivat ja parhaimmillaan kokevat kanssani kokemani tunnetilat? Tavoitteena on, että jokainen edellä mainittu osa-alue tukee toinen toistaan, luoden unohtumattoman laulukokemuksen.

Meillä jokaisella on tarve ilmaista itseämme, ja laulaminen on ihmiselle mitä luontevin ilmaisukeino. Mitä sinä haluaisit oppia laulussa juuri nyt? Ei muuta kuin harjoittelemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *