Ensi kertaa VoiceManualissa?

TERVETULOA! Kiitos, että tulit vierailemaan blogiimme!

Mikä on VoiceManual?

VoiceManual on laulunopiskelun avoin oppimateriaali ja blogi. Se on tarkoitettu käytettäväksi jokaiselle, jota kiinnostaa oppia laulusta ja äänenkäytöstä. Julkaisemme blogiin uusia kirjoituksia säännöllisesti, ja ne on luokiteltu erilaisiin kategorioihin tavoittaakseen niin vasta-alkajien kuin kokeneiden ammattilaisten tarpeet: perus-, syventävää- ja expert-tietoa. Mukana on myös yleisiä laulamiseen ja äänenkäyttöön liittyviä kirjoituksia.

Koska molemmat VoiceManualin kirjoittajat ovat sertifioituja Estill Master Trainereita, monet blogin artikkelit pohjautuvat Estill-äänenkäytön malliin, jonka on kehittänyt Jo Estill, yksi äänitieteen tutkimuksen uranuurtajista.

Miten VoiceManualia käytetään?

Suunnista blogissamme löytääksesi aiheita, jotka kiinnostavat sinua. Voit myös etsiä jotain tiettyä asiaa, josta haluaisit tietää lisää. Voit hakea kirjoituksia avainsanoilla tai kategorian mukaan. Arkistoa selaamalla löydät kaikki postaukset aikajärjestyksessä. Kaikki postaukset löytyvät myös aakkosjärjestyksessä yläpaneelista Luettelo-painikkeen alta. Värilliset sanat toimivat linkkeinä; niitä klikkaamalla pääsee lukemaan aihepiiriä koskevia muita postauksia.

Jos et löydä blogistamme etsimääsi tietoa, toivomme, että kerrot siitä meille. Näin voimme kirjoittaa aiheesta postauksen, tai pyytää kyseisen aiheen asiantuntijaa tekemään sen puolestamme.

Onlinetyöpajat-sivulta löydät tietoa tulevista onlinekoulutuksistamme, joihin voit osallistua mukavasti kotoasi.

Miksi käyttää VoiceManualia?

Mitä jos oppilaalla olisi mahdollisuus saada pieni maistiainen laulutunnilla opiskeltavasta aiheesta jo ennen laulutunnille menoa? Uskomme, että tämä pieni maistiainen voi tehdä oppimisprosessista hedelmällisemmän – niin tehokkuuden kuin myös motivaation näkökulmasta. Perusidea voisi olla tässä: miksi käyttää suuri osa arvokkaasta laulutunnista siihen, että opettaja kertoo sinulle sanallisesti aihepiiristä, josta sinun olisi ollut mahdollista lukea itsekin ennen tuntia? Asiasta varmasti keskustellaan tunnilla silti, mutta oppiminen syventyy, kun aihe ei ole enää täysin uusi.

Ehdotamme, että voit lukea sinua kiinnostavista aiheista äänen toiminnasta täältä VoiceManualista, ja sitten mennä harjoittelemaan niitä pätevän laulunopettajan johdolla.

VoiceManualia voi käyttää opeteltavan aiheen tutustumiseen, kertaukseen tai itseopiskeluun.

Laulunopettajan työkalu

Laulunopettajat voivat halutessaan käyttää VoiceManualia oppimateriaalina opetustyössään. Äänenkäyttöön liittyvät aiheet on palasteltu pieniin kokonaisuuksiin, joihin on helppo tarttua. Sivustolle pääsee helposti, ja se on ilmainen.

Korvaako VoiceManual yksityisen laulunopetuksen?

Ei korvaa. Paras laulunopetus-sovellus on elävä laulunopettaja. Uskomme kuitenkin, että äänen toiminnan ymmärtäminen on hyvä ja voimaannuttava asia. Kun tiedät, miten ääni toimii, laulunopiskelustasi voi tulla helpompaa, tehokkaampaa ja motivoivampaa.

Vastuu äänenkäytön terveydestä on äänenkäyttäjällä itsellään

Huomaa, että jokaisella on vastuu huolehtia itse oman äänensä terveydestä. Tämän blogin tarkoituksena on antaa tietoa ja vinkkejä laulun- ja äänenkäytön opiskeluun, mutta kirjoitettujen aiheiden harjoittelu ilman pätevän laulunopettajan ohjausta voi vahingoittaa ääntä, jos ne tehdään virheellisesti. VoiceManual siis kehottaa harjoittelemaan laulua pätevän laulunopettajan johdolla. Jokainen yksilö on itse vastuussa oman äänensä terveydestä.